Focaccia bakad på stormkök
Utemat

Vildmarks-foccacia

Detta ljuvliga bröd, fyllt med goda smaker som oliver och soltorkade tomater, är en succé att baka på stormköket bjuda vandringssällskapet på.

Du behöver:

  • Scones & pizzamix från Kungsörnen
  • Oliver
  • Soltorkade tomater
  • Olivolja
  • Vatten
  • En zip lock-påse 3 liter
  • Bakplåtspapper
  • Stormkök
  • Kniv

Så här gör du:

  1. Gör i ordning stormköket med stekpannan på och lägg bakplåtspapper i stekpannan.
  2. Skär oliver och soltorkade tomater i mindre bitar.
  3. Blanda vatten och brödmix i påsen, mått enligt beskrivning på förpackningen.
  4. Knåda degen ordentligt i påsen. Eftersom du blkandar degen i påse så slipper du bli allt för kladding om händerna.
  5. När degen har en bra konsistens, använd lite av den sparade mjölmixen och mjöla in händerna och ta ut degen ur påsen.
  6. Platta ut bröd lagomt stor i stekpannan och skär en kryss i degen så bröder får fyra delar.
  7. Tänd stormköket och sätt på låg värma.
  8. Ställ stekpannan över lågan och lägg på en kastrull upp och ner som lock. Du har då en ugn som brödet gräddas i.
  9. Ha koll på värmen, kika på undersidan av brödet efter en stund.
  10. När det är en gyllenbrun yta på undersidan – vänd på bröder och grädda andra sidan.
  11. Brödet är klart när det inte är degigt i mitten, tiden beror på värmen från stormköket samt temperaturen utomhus.
  12. Njut av din vildmarks-focaccia!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *