Vildmarks-foccacia
Detta ljuvliga bröd, fyllt med goda smaker som oliver och soltorkade tomater, är en succé att baka på stormköket bjuda vandringssällskapet på.
Du behöver:
- Scones & pizzamix från Kungsörnen
- Oliver
- Soltorkade tomater
- Olivolja
- Vatten
- En zip lock-påse 3 liter
- Bakplåtspapper
- Stormkök
- Kniv
Så här gör du:
- Gör i ordning stormköket med stekpannan på och lägg bakplåtspapper i stekpannan.
- Skär oliver och soltorkade tomater i mindre bitar.
- Blanda vatten och brödmix i påsen, mått enligt beskrivning på förpackningen.
- Knåda degen ordentligt i påsen. Eftersom du blkandar degen i påse så slipper du bli allt för kladding om händerna.
- När degen har en bra konsistens, använd lite av den sparade mjölmixen och mjöla in händerna och ta ut degen ur påsen.
- Platta ut bröd lagomt stor i stekpannan och skär en kryss i degen så bröder får fyra delar.
- Tänd stormköket och sätt på låg värma.
- Ställ stekpannan över lågan och lägg på en kastrull upp och ner som lock. Du har då en ugn som brödet gräddas i.
- Ha koll på värmen, kika på undersidan av brödet efter en stund.
- När det är en gyllenbrun yta på undersidan – vänd på bröder och grädda andra sidan.
- Brödet är klart när det inte är degigt i mitten, tiden beror på värmen från stormköket samt temperaturen utomhus.
- Njut av din vildmarks-focaccia!